Introducing:



Lifestyle by Pagnotta

Cucinare con passione !

Pagnotta presenteert U geregeld een nieuwe Italiaanse specialiteit!


De kans dat u dit gerecht al hebt zien staan op een menukaart in een Italiaans restaurant in de buurt of op vakantie is groot. Pasta Puttanesca is één van de vele Italiaanse klassiekers die iedereen wel weet te smaken.


Maar wist u ook dat u dit lekkernij eenvoudig zelf bij u thuis kan klaarmaken? 
De bereidingswijze is simpel, de ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en absoluut niet duur. Het zal u evenmin veel tijd kosten om klaar te maken en je hebt er geen speciale materialen of keukentoestellen voor nodig. 



Ondanks de eenvoud van dit gerecht, is dit gerecht een onfeilbare garantie op succes bij de meest kritische lekkerbekken; Probeer het zelf maar!



In de video hieronder tonen we hoe je aan de slag kan gaan!

Informazioni:

  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Tijd om voor te bereiden: +- 20 min 
  • Tijd om te koken: +- 20 min 
  • Hoeveelheid: voor 4 personen
  • Prijs: laag

Ingredienti:

  • Spaghetti - 320 gram
  • Ansjovis in olie - 25 gram
  • Gepelde tomaten - 800 gram
  • Kappertjes - 10 gram
  • Peterselie - 1 takje
  • Gaeta olijfjes - naar smaak toe te voegen
  • Gedroogde chilipepers - 2 stuks
  • Knoflook - 3 teentjes
  • Extra virgen olijfolie of pikante olijfolie - naar smaak
  • Zout - naar smaak toe te voegen

Metodo:

(Alle stappen worden getoond in bovenstaande video)


Om te beginnen dient men de kappertjes -die meestal gezouten zijn- te ontdoen van hun overtollige zout. Kap hiervoor de pot met kappertjes om in een vergiet en laat er uitvoerig water over stromen. Snij hierna de kappertjes in kleine stukjes. Ontpit ook de olijfjes en plet ze met het lemmet van een breed mes.


Hierna mag de peterselie goed gespoeld worden om deze erna te drogen en in stukjes te snijden. Zet vervolgens de kookpot al klaar op het een klein vuurtje om het water voor de pasta aan de kook te brengen. Dit pastawater mag ook al licht (naar smaak) gezouten worden.


Pel de teentjes knoflook, snij de gedroogde chilipepers in kleine stukjes en voeg deze samen met de olijfolie, de ansjovis in olie in een grote sauspan toe. Als laatste mogen ook nog de gesneden kappertjes hierbij gedaan worden.


Roer goed in de sauspan en laat alles ongeveer een vijftal minuten aanbruinen waarbij de ansjovis zijn smaak afgeeft aan de saus. Hierna is het tijd om de gepelde tomaten lichtjes te pletten en toe te voegen aan de sausmix. Blijf goed doorroeren gedurende nog een tiental minuutjes boven een klein vuurtje.


Hierbij mag eventueel de pasta al aan de kook gebracht worden tot deze lekker beetgaar is. 


Zodra de saus begint te borrelen mogen de knoflookteentjes uit de saus gehaald worden en de geplette olijven toegevoegd worden samen met de gesneden peterselie totdat alles in de sauspan zit.


Hierna mag de "Al Dente" pasta toegevoegd worden aan de sauspan en mag alles goed gemengd worden.


Omdat dit gerecht al een explosie van sterke smaken met zich meebrengt raden we af om nog bij te kruiden met zout alvorens te serveren. 


Serveer met een blaadje peterselie of basilicum om het mooi te presenteren; wij wensen u smakelijk eten met deze verrukkelijke "pasta alla puttanesca"!


Buon appetito!